haraj logo
جستجو

خورش کنگر

مواد لازم :
گوشت گوسفند : 300 گرمکنگر : 750 گرمجعفری : 250 گرمنعناع : 50 گرمپیاز : دو عددآبلیمو : یک چهارم پیمانهنمک،فلفل،زردچوبه : به مقدار لازمدارچین : به مقدار لازمزعفران : به مقدار لازمبرنج ایرانی : به مقدار لازمروغن حیوانی : به مقدار لازمروغن مایع : به مقدار لازم


خورش کنگر یه خورش بهاری هست که خیلی بی نظیر هست. کنگر یه ریشه پر خاصیت هست که خورش بی نظیری داره. حالا که فصل پاییز هست اگر کنگر فریز شده داشته باشیم خیلی می چسبه.

در ابتدا برای تهیه خورش کنگر باید کنگر ها مون رو پاک کنیم. دست کش می پوشیم تا تیغ های کنگر دست مون رو زخمی نکنه. اول با احتیاط همه تیغ های کنگر رو می گیریم و اون رو خورد می کنیم. کنگر های خورد شده مون رو خیس می کنیم و می ذاریم تا بیست دقیقه داخل آب بمونه تا گل و خاک کنگر ها ته نشین بشه. حالا کنگر ها رو آب کش می کنیم و چند باری آب کنگر ها رو عوض می کنیم. حالا می ذاریم تا آب اضافی کنگر ها مون به خوبی بره و خشک بشن. وقتی که آب اضافی کنگر ها مون رفت حالا می ذاریم کناری تا بمونه.

برنج مون رو پاک می کنیم و می شوریم . برنج ایرانی هر چه قدر بیشتر خیس بخوره همون قدر بهتر پخته می شه و بیشتر قد می کشه و خوش پخت تر می شه. کم ترین مدت زمان برای خیس خوردن برنج دو ساعت و بیشترین مدت برای برنج هشت ساعت هست. بیشتر از این اگه برنج خیس بخوره موقع پخت وا میره.

زعفران مون رو خوب می سابیم ، چند تکه یخ رو به زعفران مون اضافه می کنیم و می ذاریم تا دم بکشه. زعفران عطر و طعم بی نظیری به غذا می ده.

 خورش کنگر


یه قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دیم و می ذاریم تا بمونه و خوب داغ بشه. وقتی که خوب داغ شد حالا کمی روغن داخل قابلمه می ریزیم و می ذاریم تا روغن هم خوب داغ بشه. حالا پیاز ها مون رو پوست می کنیم و نگینی خورد می کنیم و داخل قابلمه می ریزیم و خوب پیاز ها مون رو تفت می دیم. پیاز ها که خوب طلایی شدن حالا گوشت ها مون رو خوب پاک می کنیم و گوشت مون رو قیمه قیمه خورد می کنیم و به پیاز ها مون اضافه می کنیم و خوب تفت می دیم. اجازه می دیم تا تغییر رنگ بده و به خوبی با پیاز ها تفت بخوره.

یه ماهی تابه جداگانه روی حرارت قرار می دیم و می ذاریم تا داغ بشه. کمی روغن بهش اضافه می کنیم و می ذاریم تا داغ بشه. حالا کنگر ها مون رو بهش اضافه می کنیم و می ذاریم تا کنگر ها مون کمی تفت بخورن و سرخ بشن. کمی که کنگر ها مون سرخ شدن حالا اون ها رو از روی حرارت بر می داریم و می ذاریم کناری تا بمونه.

سبزی ها مون رو پاک می کنیم و فقط از برگ های اون ها استفاده می کنیم. می شوریم و می ذاریم کناری تا آب اون ها بره و خشک بشن. حالا اون ها رو خورد می کنیم و می ذاریم کنار.

گوشت که خوب تفت خورد حالا کمی فلفل سیاه و زرد چوبه رو بهش اضافه می کنیم و هم می زنیم. کنگر ها و سبزی مون رو که خورد کردیم رو به خورش اضافه می کنیم و کمی تفت می دیم. به اندازه سه لیوان آب به خورش اضافه می کنیم و می ذاریم تا با حرارت ملایم خورش مون بپزه.

خورش کنگر


یه قابلمه رو پر آب می کنیم و می ذاریم روی حرارت تا بمونه و به جوش بیاد. وقتی که جوش اومد حالا برنج مون رو بهش اضافه می کنیم و می ذاریم تا برنج به همراه آب بجوشه و بپزه. وقتی که برنج مون نیم پز شد حالا اون رو آب کش می کنیم و می ذاریم کنار. ته قابلمه رو ته دیگ می ندازیم و برنج رو می ریزیم داخل قابلمه کمی روغن حیوانی و آب می ریزیم و می ذاریم تا برنج مون به خوبی دم بکشه. در اواخر پخت خورش دارچین و نمک و کمی زعفران به خورش مون اضافه می کنیم و هم می زنیم. آب لیمو رو هم بهش اضافه می کنیم و می ذاریم تا به مدت بیست دقیقه دیگه بجوشه تا جا بیوفته. در آخر خورش مون رو به همراه برنج سرو می کنیم.

نوش جان دوستان

 

خورش کنگر

آخرین آموزش ها
برترین ها