haraj logo
جستجو

کبّه عربی

مواد لازم :
برنج : 1.5 پیمانهگوشت چرخ کرده : 150گرمگوشت چرخ کرده : 150گرمپیاز : 1عدد متوسطرب گوجه فرنگی : نصف قاشق غذاخوریروغن مایع : به میزان لازمنمک و فلفل : به میزان دلخواهزردچوبه : 1قاشق چایخوریادویه کاری : 1قاشق چایخوریآب : 1لیترجعفری : 30گرمگشنیز : 30گرمترخون : 30گرممرزه : 30گرمنعناع : 30گرمریحان : 30گرم

در قابلمه ای کوچک دو سوم آب میریزیم و می گذاریم جوش بیاید. سپس برنجی را که از قبل شسته و خیس نموده ایم را داخل آب جوش ریخته، کمی زردچوبه و نمک اضافه می کنیم تا رنگ برنج زرد شود و می گذاریم برنج به آرامی بپزد. برنج باید کاملاً در آب بپزد سپس آن را آبکش می کنیم تا کاملاً آب آن گرفته شود. (توجه کنید که آب داشتن برنج و عجله در این قسمت باعث وا رفتن آن در روغن می شود) سپس در چرخ گوشت چرخ می کنیم. (با گوشت کوب برقی هم می توان این کار را انجام داد) به قدری که برنج تبدیل به خمیری یکدست شود. برنج را کنار می گذاریم تا سرد شود و مراحل بعدی یعنی مواد داخل کبه را آماده می کنیم.

درون تابه ای پیاز را خرد کرده و در روغن سرخ می کنیم، وقتی پیاز سبک شد گوشت چرخ کرده را اضافه و تفت می دهیم، سپس سبزی دلمه خردشده را (ترکیبی از جعفری، گیشنیز، ترخون، مرزه، نعناع و ریحان) نیز اضافه کرده و دوباره تفت می دهیم. پس از اینکه مواد خوب سرخ شدند، زردچوبه، ادویه و فلفل و نمک و رب گوجه را به مواد می افزاییم و پس از کمی تفت زیر تابه را خاموش می کنیم تا کمی مواد سرد شوند. در کاسه ای کمی آب سرد میریزیم، دست هایمان را با آن باید دائماً خیس کنیم تا خمیر برنج به دستمان نچسبد. به اندازه گلوله کوچکی از خمیر برنج برداشته در دست آن را با ضخامت تقریبی 1سانتی متر آن را در کف دست پهن کرده و یک قاشق از مواد گوشتی را وسط آن ریخته و با انگشتان به آرامی دوطرف خمیر را به هم میچسبانیم تا به شکل یک بیضی دربیاید. کبه ها را به همین شیوه درست کرده و کنار می گذاریم. در تابه ای به قدری روغن میریزیم که تا نصف هر کبه را بپوشاند. سپس وقتی روغن داغ شد کبه ها را به آرامی درون روغن می گذاریم و زیر حرارت را کم می کنیم تا به آرامی سرخ شوند. سرخ شدن هر کبه معمولا بین یک ساعت تا یک ساعت و نیم زمان می برد که بستگی به اندازه و ضخامت آنها دارد. کبه را می توان با سس کچاب سرو نمود.

 کبه عربی

 

آخرین آموزش ها
برترین ها