هل پلو
هل پلو یکی از خوشمزه ترین پلوهایی است که میتوان با انواع خورش های تند مثل خورش کاری یا حتی مرغ و گوشت هایی با ادویه زیاد و طعم تند آماده کرد. ضمن اینکه تهیه آن بسیار ساده است. برای این کار ابتدا قابلمه را روی حرارت بگذارید. 5 لیوان برنج به همراه چند لیوان آب و مقداری نمک درون قابلمه بریزید و صبر کنید تا آب به جوش بیاید، در ادامه بدون اینکه دانه های هل را پوست بکنید آنرا به آب و برنج اضافه کنید.
برنج را بین دو انگشت بفشارید، سعی کنید اطراف آن نرم و مغز آن کمی خام باشد تا برنج برای سرو، زیباتر و دانه بلندتر باشد. سپس برنج را آبکش کنید. دانه های هل را از برنج خارج کرده و درکناری قرار دهید، بعد آن را با آب سرد آبکشی کنید. قابلمه را روی حرارت گذاشته و داخل آن کمی روغن بریزید. ته دیگ مناسب سلیقه خودتان را که میتواند سیب زمینی، کاهو، کلم و یا پیازهای حلقه شده باشد، بگذارید. حال نصف برنج را داخل قابلمه بریزید و دانه های هلی که کنار گذاشته بودید، را روی برنج بگذارید. نصف پودر هل را روی برنج بریزید، سپس نصف باقیمانده برنج را اضافه کنید و باقیمانده پودر هل را روی آن بپاشید.
نهایتا حرارت را زیاد کنید تا برنج بخار کند. در ادامه نصف لیوان آب و چند قاشق روغن روی برنج بریزید تا برنج دانه ای تر شود. حرارت را کم کرده و اجازه دهید برنج دم بکشد. سپس در ظرف مناسبی بکشید و میل نمایید.