haraj logo
جستجو

نان شیرمال

مواد لازم :
آرد : ۳/۵ پیمانهمخمر : ۷ گرمشیر : ۳/۴ پیمانه+ ۱ قاشق غذا خوریشکر : ۱/۴ پیمانهآب : ۱/۴ پیمانهتخم مرغ : ۲ عددکره : ۱۰۰ گرمنمک : ۱ قاشق غذا خوریدانه خشخاش : به میزان لازم

با سلام به تمام دوستانم. امروز میخواهم طرز تهیه نان شیرمال رو براتون بنویسم که هم خوشمزه هست و هم درست کردنش راحته. اینجوری برای صبحانه یا عصرانه میتونید دل خانواده رو بدست بیارین. پس امتحان کنید و لذت ببرین.

اول از همه باید یه نکته رو بهتون بگم. برای درست کردن نان شیرمال یا تمام نان هایی که توشون از مخمر استفاده میکنیم موادمون باید گرم باشن نه داغ چون اگه داغ باشن پف نمیکنن. در حد ولرم اکی هست.


ابتدا تو این مرحله اول از همه ۱/۴ پیمانه آبی که داشتیم رو میزاریم تو فر رو ۱۱۰ درجه فارنهایت تا گرم شه. سپس بعد از اینکه آبمون گرم شد اون رو میریزیم تو یه کاسه سپس یک قاشق غذا خوری شکری که داشتیم رو بهش اضافه میکنیم و بعد از اون مخمرمون رو هم به آب وشکر اضافه میکنیم و با هم دیگه مخلوطشون میکنیم. سپس روی کاسه رو میپوشونیم و میزاریم یه یک ربعی بمون تا عمل بیاد.

بعد از ۱۵ دقیقه مخمر عمل میاد و خمیر مایه نان شیرمالمون آماده میشه. حالا میریم سراغ شیرمون، شیر رو هم تا ۱۱۰ درجه فارنهایت گرم میکنیم. دقت کنید درجه ها بالا یا پایین نره. سپس یه کاسه بزرگ برمیداریم و شیرمون رو که گرم شده رو میریزیم داخلش.

در ادامه بقیه شکرمون رو هم به کاسه ای که شیر داخلشه اضافه میکنیم و با هم مخلوطشون میکنیم. سپس یکی از تخم مرغهایی که داشتیم رو داخل کاسه میشکنیم و با همزن شروع میکنیم به زدن موادمون. سپس کره رو یا بوسیله گاز یا تو ماکروفر گرمش میکنیم تا ذوب شه و دمای کره هم باید ۴۴ درجه سانتی گراد باشه.

 


سپس بعد از اینکه کره ذوب شد اون رو به مخلوط شیر و شکر و تخم مرغمون اضافه میکنیم و با هم دیگه مخلوطشون میکینم در آخر هم خمیر مایه رو که گذاشته بودیم عمل بیاد به مخلوط توی کاسه اضافه میکنیم و با هم دیگه میزنیمشون تا خوب مخلوط بشن. حالا یه کاسه دیگه برمیداریم و آرد و نمکی که داشتیم رو داخلش الک میکنیم و بعد از الک کردن کم کم به کاسه خمیر نان شیرمالمون اضافه میکنیم و با همزن مخلوطش میکنیم.

تا زمانی آرد رو میریزیم که دیگه خمیر به دستمون نچسبه. وقتی خمیرمون به این حالت رسید از تو کاسه در میاریمش. قبلش هم کمی آرد رو تخته آشپزخانه میریزیم و خمیر رو میزاریم روش و شروع میکنیم به ورز دادنش. بعد از اینکه کمی ورز دادیم خمیر رو مجدد میزاریمش تو کاسه و روشو می پوشونیم و می زاریم به مدت ۲ ساعت یه جای گرم تا استراحت کنه.

بعد از ۲ ساعت خمیرمون پف کرده. حالا کمی آرد میریزیم رو تخته آشپزخانه و خمیر رو میزاریم روش و کمی با دست ورزش میدیم و بعد خمیرمون رو به چهار قسمت مساوی تقسیمش میکنیم. سپس یه قسمت از خمیر ها رو بر میداریم و با وردته شروع میکنیم به صاف کردنش.

 

نان شیرمال

 

 


حالا تو این مرحله وقتی خمیرمون رو با وردنه صاف کردیم از طول شروع میکینم به رول کردنش. بعد میزاریم کنار سپس ۳ قسمت با قی مانده خمیر رو هم بر میداریم و بعد از صاف کردن رولش میکنیم. فقط حواستون باشه رول ها طولشون یکی باشه چون میخواهیم به صورت گیس ببافیمش.

حالا سینی فرمون رو بر میداریم و کف سینیمون یه کاغذ روغنی پهن میکنیم. در ادامه ۴ قسمت خمیری که رول کرده بودیم رو میزاریم تو سینی و ۴ سر خمیر ها رو به هم میچسبونیم. سپس مثل اینکه داریم مو میبافیم خمیرها رو میبافیم تا شبیه گیس باف بشه. زمانی که کار خمیرمون تموم شد روشو مجدد می پوشونیم و میزاریم یه یک ربعی بمونه. سپس فر رو شن میکنیم و میزاریم رو ۱۹۰ درجه سانتی گراد فر رو تا گرم شه.

در ادامه تو یه کاسه تخم مرغها رو میشکنیم و زرده و سفیدشو از هم جدا میکنیم. سفیده رو میزاریم کنار و زرده ها رو میریزیم تو یه کاسه و ۱ قاشق غذا خوری شیر رو هم بهشون اضافه میکنیم وخوب مخلوط میکنیم. سپس بعد از یک ربع روی خمیر گیس بافمون رو میاریم و با قلمو آشپزخانه روشو آغشته میکنیم به مخلوط زرده و شیر و در آخر ههم دانه خشخاش میپاچیم روش و ۲۵ دقیقه میزاریم تو فر با همون ۱۹۰ درجه سانتی گراد. بعد از ۲۵ دقیقه نان شیرمالمون آماده هست و بعد از کمی خنک شدن برش میدیم و با چای سرو میکنیم.

 

 نان شیرمال

 

آخرین آموزش ها
برترین ها