haraj logo
جستجو

شامی

مواد لازم :
پیاز : 2 عددسیب زمینی : 3 عددگوشت چرخ کرده : 300 گرمآرد نخودچی : 2 قاشق غذاخوریتخم مرغ : 2 عددگوجه فرنگی : 3 عددروغن سرخ کردنی : به میزان لازمنمک،فلفل،زردچوبه : به میزان لازمادویه : به میزان لازم

شامی یک نوع کتلت می باشد که بسیار پرطرفدار است و جزو غذاهای بسیار خوشمزه می باشد که خیلی سریع و آسان پخته می شود و می توان در وعده ناهار، عصرانه و یا شام استفاده کرد و به عنوان یک نوع ساندویچ هم می باشد.

طرز درست کردن آن مانند کتلت های دیگر و کوکو می باشد. از مواد اصلی این غذای خوش طعم گوشت چرخ کرده می باشد. در برخی از شهرها به شامی رب انار هم اضافه می کنند. از ویتامین های زیادی تشکیل شده مانند ویتامین A و...، این غذای خوشمزه حاوی پروتئین های زیادی است و به همین دلیل باعث افزایش انرژی موجود در بدن می شود و غذای بسیار مفیدی برای کودکان و افراد مسن می باشد. از ویتامین های مفید دیگر موجود در شامی میتوان به ویتامین D اشاره کرد که باعث جلوگیری از پوکی استخوان می شود و برای محکم شدن استخوان ها و دندان بسیار مفید است.

آهن موجود در شامی باعث می شود که دچار کم خونی نشویم و برای افرادی که خون موجود در بدنشان کم است مثل خانم های جوان بسیار غذای مناسبی است. این غذا را می توان با سس گوجه میل کرد اغلب افراد به عنوان ساندویچ ان را مصرف می کنند در هنگام مسافرت و یا مناسبت ها. شامی هم انواع مختلفی دارد و در هر شهر که فرهنگ ها متفاوت است به گونه ی متفاوت و با مواد دلخواه شامی را درست می کنند.




ممکن است شامی شما بعد از پخت سفت شده باشد دلایلش میتواند این باشد که نسبت به مواد دیگر مقدار گوشت زیاد شده است و همین دلیل باعث سفتی می شود. برای اینکه موقعی که گوشت مقداری زیادتر شد نگران نباشید می توانید مقداری آرد (نخودچی و یا سوخاری) اضافه کنید که هم شامی را نرم می کند و اجازه سفتی نمی دهد و هم طعم شامی را بی نظیر می کند.

اگر پیاز را از سمت درشت رنده، رنده کنید شامی نرم می شود و سفت و خشک نمی شود و پیاز شامی را خوشمزه می کند می توانید پیاز زیادی استفاده کنید. از ادویه های خوشمزه دیگر علاوه بر نمک و فلفل و زردچوبه هم می توانید استفاده کنید از ادویه های خوشبو و خوش طعم کننده کتلت بنا به سلیقه می توان استفاده کرد.

ممکن است شامی شما حین پختن و سرخ شدن تیکه تیکه شود و شکل زیبایش را از دست بدهد دلیلش را شاید همه ی بانوان عزیز بدانند این است که تخم مرغ کمی استفاده شده است و شما باید یک یا دو تخم مرغ دیگر هم اضافه کنید و مقدار تخم مرغ تاثیر زیادی در این دارد که شامی وا نرود. لازم است بدانید که مواد شامی حتما نیم ساعت در یخچال قرار داده شوند و مثل کاری که موقع سفت بودن شامی انجام دادیم اینجا هم باید کمی آرد اضافه کنید و پیاز یاد با قسمت درشت رنده، رنده کنید.

حال به سراغ طرز پخت شامی خوشمزه می رویم امیدوارم لذت ببرید.


ابتدا سیب زمینی ها را با قسمت درشت رنده، رنده می کنیم و در ظرف جداگانه ای می ریزیم. سپس پیازها را با قسمت درشت رنده، رنده می کنیم و به ظرف حاوی سیب زمینی اضافه می کنیم. گوشت چرخکرده را نیز افزوده و ورز می دهیم و خوب مخلوط می کنیم.



آرد را اضافه میکنیم میتوانیم آرد نخودچی یا آرد سوخاری اضافه کنیم و مقداری نمک و فلفل و زردچوبه اضافه میکنیم و مواد را خوب مخلوط میکنیم. دو عدد تخم مرغ را شکسته و به مواد اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم و ورز میدهیم تا شامی موقع سرخ شدن تیکه تیکه نشود. حالا باید مواد را به مدت نیم ساعت در یخچال قرار دهیم.


بعد از نیم ساعت مواد را از یخچال بیرون آورده و داخل ماهیتابه حاوی روغن سرخ میکنیم. میتوانیم مواد را به شکل های دلخواه درآورده و سرخ کنیم.



وقتی که هر دو طرف سرخ شد زیر شعله را خاموش کرده و در ظرف دلخواه قرار داده و گوجه فرنگی ها را نیز خرد کرده و در کنار ظرف می چینیم و می توانیم با مواد و سبزیجات دلخواه تزئین کنیم و با نان دلخواه میل کنیم. نوش جان


آخرین آموزش ها
برترین ها