haraj logo
جستجو

سیرابی

مواد لازم :
سیرابی : 1 دستپیاز : 1 عددسیر : 2 حبهنمک و زردچوبه : به میزان لازمآب : به میزان لازم

سیرابی جزو غذاهای بسیار خوشمزه و مقوی با خواص بسیار زیادی است که از زمان های گذشته خوردن این صبحانه لذیذ رواج داشته است و افراد مسن این غذا را بسیار دوست دارند. سیرابی را بهتر است خودتان در منزل تهیه کنید زیرا سالم تر است و مورداعتماد تر خواهد بود. دقت کنید که حین خرید سیرابی حتما سیرابی تازه که معمولا به رنگ سفید روشن میباشد را خریداری کنید زیرا سیرابی های کهنه هم دیرپزند و هم اینکه خواص خود را از دست میدهند پس حتما باید سیرابی تازه باشد.

سیرابی را میتوانید برای صبحانه درست کنید و هم میتوان از سیرابی در غذاهای دیگر مثل سوپ، دندونک و ... استفاده کرد که طعم بسیار خوبی به غذا میدهد. اکثر جوانان و بچه ها علاقه ای به سیرابی ندارند ولی باید حتما بچه ها را به خوردن غذاهای سالم و مفید تشویق کنیم. این غذای خوشمزه بسیار کم چرب است و برای همه افراد مفید است، پروتئین موجود در آن بسیار زیاد است که برای استحکام استخوان و رشد بدن بسیار مفید است.

از خواص دیگر سیرابی این است که برای درمان کم خونی بسیار مفید است و توصیه میشود خانم های جوان و خانم های باردار حتما از سیرابی در وعده های صبحانه استفاده کنند و برای بچه ها نیز بسیار مفید است و باعث رشد کودکان میشود همینطور برای پوست و مو هم فواید زیادی دارد و باعث تقویت رشد مو و لطافت پوست میشود. این غذای خوشمزه دارای ویتامین های زیادی است از جمله ویتامین A که برای بینایی بسیار مفید است.

همانگونه که گفتیم سیرابی چربی بسیار کمی دارد ولی کلسترول موجود در آن برای بیماران قلبی مضر است و حتما این بیماران سعی کنند که بصورت خیلی کم سیرابی مصرف کنند و حتما بعد از خوردن سیرابی یک قاشق نیز آبلیمو بخورند.

با ما همراه باشید با طرز پخت یک سیرابی خوشمزه اما قبل از آن باید نکاتی را در نظر داشته باشید. امیدوارم لذت ببرید.


1- حتما سیرابی را خودتان در منزل با دقت تمیز کنید بعد بشویید زیرا ممکن است سیرابی ظاهر تمیزی داشته باشد و یا فروشندگان خودشان تمیز کرده باشند ولی شما حتما خودتان نیز تمیز کنید و کاملا بشویید.

2- سیرابی را اگر میخواهید زودتر آماده و پخته شود بهتر است در زودپز بپزید چون در قابلمه ممکن است دیر بپزد.

3- در انتهای پخت میتوانید هر چیزی که باعث خوش طعمی غذا میشود را به دلخواه اضافه کنید مثلا آلوچه یا هر ماده دیگر.

4- همانگونه که در هنگام پخت کله پاچه گفتیم برای خوش طعمی میتوانیم نخود اضافه کنیم در سیرابی هم همینطور است و شما به دلخواه میتوانید مقداری نخود را از شب قبل خیس کرده و به سیرابی خود اضافه کنید.


ابتدا باید سیرابی که خریداری کرده ایم را کاملا تمیز کنیم که برای اینکار سیرابی را به قطعاتی درشت ببرید و سپس داخل قابلمه مقداری آب ریخته و اجازه دهید تا اب بجوشد سپس تکه های سیرابی را داخل آب جوش قرار دهید و اجازه دهید به مدت یک دقیقه در آب جوش بماند سپس از اب خارج کرده و سیرابی را به صورت صاف روی ظرفی قرار دهید و با تیزی چاقو روی سیرابی بکشید تا کثیفی ها و زردی ها از روی سیرابی جدا شود و سیرابی تمیز و سفید شود.

اگر از زردی ها باقی ماند میتوانید دوباره یک دقیقه در اب جوش قرار داده و با چاقو زردی های باقی مانده را جدا کنید. حالا که سیرابی ما پاک شد باید بشوییم به همین ترتیب سیرابی ها را در آب سرد میشوییم تا کاملا تمیز شود.


در این مرحله داخل یک زودپز آب ریخته و سیرابی ها را نیز داخلش قرار میدهیم و پیازها را پوست گرفته و شسته و بصورت ریز یا خلالی داخل زودپز خرد میکنیم سیرها را نیز خرد کرده و داخل زودپز میریزیم و نمک و زردچوبه اضافه کرده و در زودپز را محکم میبندیم و شعله را در حالت متوسط قرار میدهیم و اجازه میدهیم تا سیرابی با حرارت ملایم بپزد.

سیرابی

بعد از اینکه سیرابی پخت و نرم شد که حدودا دو ساعت زمان میبرد سیرابی را در ظرف مناسب کشیده و همراه با نان و مقداری نیز آبلیمو میل میکنیم. میتوانیم آبلیمو را به آب سیرابی اضافه کنیم و یا اینکه بعد از خوردن سیرابی بلافاصه یک قاشق نیز آبلیمو بخوریم. نوش جان

سیرابی

آخرین آموزش ها
برترین ها