haraj logo
جستجو

جغور بغور

مواد لازم :
دل گوسفند : 1 عددجگر گوسفند : 200 گرمدل گوسفند : 200 گرمقلوه گوسفند : 150 گرمنمک فلفل زردچوبه : مقدار کافیروغن مایع : مقدار کافیپیاز : 2 عددرب گوجه فرنگی : 2 قاشق غذاخوریسیب زمینی : 1 عددآبلیمو : 2 قاشق غذاخوریفلفل دلمه : 1 عددگوجه فرنگی : 1 عدد

از جمله غذاهای سنتی ایرانی که بسیار خوشمزه است و به راحتی قابل تهیه است و مخصوص استان زنجان است ، جغور بغور ( خوراک دل و جگر و قلوه) می باشد.این غذا در شهرهای مختلف کشور به شیوه های گوناگون  و با مواد مختلف پخته می شود . مشابه این غذا در کشور اسکاتلند با همین مواد  تهیه می شود و غذایی ملی در این کشور است.

جغور بغور (خوراک دل و جگر و قلوه)  بسیار خون ساز و مقوی است بخصوص برای کسانی که کم خونی دارند و سالمندان. این غذا برای وعده غذایی شام همراه با نان و یا حتی برای وعده غذایی ناهار با برنج قابل استفاده است.در واقع با تهیه این غذا خوراکی ساده و مقوی و سالم تهیه می کنید که طرفداران بسیاری در خانواده خواهد داشت.


 ابتدا دو عدد پیاز متوسط را شسته و با چاقو پوست کنده و روی تخته قرارداده و آن را به صورت ریز و نگینی و مکعبی خرد میکنیم سپس دریک ماهی تابه مقداری روغن مایع ریخته و تابه را روی گاز می گذاریم . بعد از اینکه روغن داغ شد پیازها را در روغن میریزیم و تفت میدهیم تا سبک و طلایی شود و کم حجم شودکمی زردچوبه نیز داخل پیازها می ریزیم و تفت می دهیم تا رنگ آن در آید.


سپس یک عدد سیب زمینی را برداشته و با آب می شوریم و پوست آن را با چاقو می گیریم و آن را به صورت ریز و مکعبی خرد می کنیم سپس داخل یک ماهی تابه مقداری روغن مایع می ریزیم و تابه را روی گاز می گذاریم و وقتی روغن خوب داغ شد سیب زمینی ها را در روغن سرخ می کنیم کمی نمک هم به سیب زمینی اضافه می کنیم. 

جغور بغور


 سپس در این مرحله 200 گرم دل گوسفند را با آب می شوریم و با چاقو به صورت نگینی و ریز آن را خرد می کنیم و لخته های سیاه داخل آن را بیرون می آوریم.همچنین150 گرم  قلوه را با اب می شوریم و رگهای سفید آن را جدا می کنیم و با چاقو به صورت ریز و نگینی خرد می کنیم و جگر گوسفند را نیز با آب شسته و لایه نازک روی آن را بر می داریم و آن را با چاقو ریز خرد می کنیم.

سپس سراغ جگر سفید می رویم . جگرسفید گوسفند را نیز با اب می شوریم و چون بسیار دیر پز است آن را  با 1 لیوان آب و زردچوبه و کمی نمک  داخل یک قابلمه می ریزیم و قابلمه را روی گاز می گذاریم و اجازه می دهیم تمام آب قابلمه بخار شود و جگر بپزد تقریبا 45 دقیقه زمان لازم است تا جگر سفید بپزد.سپس دل و جگر پخته و قلوه هارا به تابه پیازداغها اضافه می کنیم و همراه با پیازها تفت می دهیم  . 


 سپس در این مرحله داخل تابه پیازها و دل و جگر و قلوه 1 عدد فلفل دلمه ای راشسته و به صورت نگینی خرد می کنیم و داخل غذا می ریزیم ( ریختن فلفل دلمه اختیاری است اما غذا را خوشمزه تر می کند) سپس 1 لیوان آب جوش  داخل تابه مواد می ریزیم و نمک و فلفل را به مقدار دلخواه همراه با 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی و 2 قاشق غذاخوری آبلیموی تازه به مواد داخل ماهی تابه اضافه می کنیم و حرارت گاز را کم می کنیم و در تابه را می بندیم و اجازه می دهیم تا آب خوراک ما کم شود و غذا جابیفتد.


 سپس در این مرحله 1 عدد گوجه فرنگی را رنده می کنیم و یا با چاقو پوست آن را گرفته و سپس به صورت ریز و نگینی خرد می کنیم و به داخل تابه در 10 دقیقه اخر پخت غذا اضافه می کنیم . سپس در 5 دقیقه آخر پخت غذا ، نیز سیب زمینی سرخ شده و ریز شده در مراحل قبل را با مواد خوراک جغور بغور مخلوط می کینم تا مزه دار شود و مزه مواد به خورد هم برود.

سپس وقتی غذا پخت و جا افتاد و آب آن بخار شد، جغور بغور را در یک ظرف مناسب می ریزیم و برای وعده غذایی شام همراه با نان و سبزی خوردن و ترشی و سالاد شیرازی و یا وعده غذایی ناهار همراه با برنج میل می کنیم.نوش جان. 

آخرین آموزش ها
برترین ها