haraj logo
جستجو

بولانی کچالو

مواد لازم :
آرد : ۳ و ۱/۲ پیمانهآب : ۱و۱/۴ پیمانهپیازچه : ۲ پیمانهگشنیز : ۲ پیمانهفلفل سبز : ۱/۲ پیمانهفلفل سیاه : ۱ قاشق چای خوریروغن زیتون : ۲ قاشق غذا خوریروغن سرخ کردنی : به مقدار لازمنمک : ۲ قاشق چای خوریسیب زمینی : ۴ عدد

اول از همه باید براتون توضیح بدم که این غذا، غذای محلی کشور افغانستان هستش و بسیار خوشمزه، مقوی و بسیار سبک. البته خود مردم کشور افغانستان این غذا رو به عنوان پیش غذا یا عصرانه میل میکنن ولی به نظر من برای عصرانه یا پیش غذا میل آدمو کلا برای وعده بعدی میبنده. پس بهتر هست تو وعده شام سرو بشه که هم سیر بشیم و هم سبک باشه.


اول باید خمیر بولانی کچالو رو درست کنیم. ابتدا یه ظرف برمیداریم و آردمون رو میریزیم داخل ظرف سپس ۱ قاشق چای خوری نمک هم بهش اضافه میکنیم و آردمون رو خوب باهاش مخلوط میکنیم حالا نوبت روغنه، ۲ قاشق غذا خوری روغن زیتونی که داشتیم رو هم میریزیم داخل مخلوط آرد و نمکمون و با هم مخلوطشون میکنیم سپس ۱و ۱/۴ پیمانه آبی که داشتیم رو کم کم به آردمون اضافه میکنیم و هم میزنیم تا آردمون گلوله گلوله نشه ادامه میدیم تا آبمون تموم شه و یه مخلوط یکدست به ما بده. فقط باید حواسمون باشه که خمیری که درست کردیم زیاد از حد خشک یا چسبناک نباشه.

در ادامه یکمی آرد میریزیم رو تخته آشپزخانه و خمیرمون رو تخته کمی ورز میدیم و بعد از ورز دادن خمیر رو می ذاریم تو یه ظرف و روشم با سلفون میپوشونیم و می ذاریم یه ۲۰ دقیقه استراحت کنه تا بعد از اش استفاده کنیم.

بولانی کچالو


اول از همه سیب زمینی هامون خوب میشوریم و بعد یه قابلمه برمیداریم و پر آب میکنیم و می ذاریم رو حرارت و سیب زمینی ها رو هم میریزیم داخل قابلمه همراه با کمی نمک تا بپزه البته میتونید اگر دلتون خواست سیب زمینی هارو هم تنوری کنید یا تو مایکرو فر درست کنید کاری هم نداره کافیه سیب زمینی ها رو بعد از شستشو چند تا سوراخ کنید و یه ۱۰ دقیقه بزارید تو ماکروفر تا کامل بپزه. این روش پخت به نظر من برای زمانی خوب هستش که وقت کافی نداریم و میخواهیم تو زمان صرفه جویی کنیم.

وقتی سیب زمینی هامون پخت از قابلمه در میاریم و می ذاریم کمی خنک بشه سپس پوستشو میکنیم و لهشون میکنیم ولی نیاز در حد پوره شدن له بشه و بعد میاریم کنار تا از اشون استفاده کنیم.

حالا نوبت سبزیجاتمون اول گشنیزمون رو برمیداریم و خوب میشوریم و میریزیم تو آبکش تا کاملا آبش بره چون اگر خیس خردش کنیم له میشه و آب میندازه پس وقتی خوب خشک شد ریز خردش میکنیم و می ذاریم کنار.

بعدی نوبت پیازچه هامونه اول خوب میشوریم و می ذاریم آبش بره وقتی آبش رفت به صورت حلقه ای خردش میکنیم و می ذاریم بمونه تا ازاش استفاده کنیم. حالا نوبت فلفل سبزمونه اونم خوب میشوریم و می ذاریم خشک شه و بعد ریز خردش میکنیم .

در ادامه یه تابه یا یه قابلمه برمیداریم و روغن میرزیم توش و می ذاریم رو حرارت  تا روغنمون داغ شه زمانی که روغنمون داغ شد فلفل سبزهایی که خرد کرده بوده بودیم رو میرزیم تو روغن و نفت میدیمش وقتی کمی تفت دادیم پیازچه هایی که حلقه کرده بودیم رو بهش اضافه میکنیم و مجدد تفتش میدیم کمی که با هم تفت دادیم از رو حرات برمداریم و گشنیزهایی که خرد کرده بودیم رو به فلفل و پیازچمون اضافه میکنیم و هم میزنیم تا مخلوط بشنو بعد از اون نوبت سیب زمینی هایی هستش که له کرده بودیم اونم میریزیم تو قابلمه و با هم خوب مخلوط میکنیم و در آخر هم نمک و همراه فلفل میریزیم و هم میزنیم طوری که همه مواد با هم مخلوط بشن و همه مواد طعم بگیرن.

بولانی کچالو


حالا میریم سراغ خمیرمون. اول رو تخته آشپزخانه کمی آرد میریزیم تا خمیرمون نچسبه. سپس خمیرمون رو به تکه های مساوی تقسیم میکنیم و برای اینکه این خمیر زود خشک میشه یه تیکه رو برمیداریم و روی بقیه تیکه هارو میپوشونیم و بعد مجدد تیکه بعدی رو برمیداریم. حالا اول تیکه اول خمیرمون رو با وردنه پهن میکینم به شکل دایره ای قطر خمیرمون ۱۵ تا ۲۰ سانتی متر باشه خوبه. وقتی خمیرمون رو به قطری که خواستیم پهن کردیم، میریم سراغ مخلوط سیب زمینی و سبزیجاتمون و میریزیم روی خمیرمون جوری که حداقل ۱ سانتی متر از لبه خمیر فاصله داشته باشه موادمون که وقتی میخواهیم جمع کنیم خمیر رو مواد ازش نریزه بیرون.

سپس لبه های خمیر رو میرسونیم بهم و با کمی آب لبه های خمیر رو خیس میکنیم تا بچسبه. وقتی همه بولانی ها رو درست کردیم. یه تابه برمیداریم و می ذاریم رو حرارت و روغن میریزیم داخلش وقتی روغن داغ شد بولانی ها رو میریزیم داخلش و قشنگ سرخ میکنیم طوری که دو طرفش سرخ شه و بعد از روغن در میاریم و می ذاریم روغنش بره و با سسی که دوست دارین میتونید سرو کنید.

بولانی کچالو

آخرین آموزش ها
برترین ها