haraj logo
جستجو

باقلاقاتوق

مواد لازم :
لوبیا سفید : 250 گرم شوید : 150 گرم تخم مرغ : 1 عدد سیر : 3 حبه آب : به مقدار لازم کره : 25 گرم نمک و فلفل : به مقدار لازم زردچوبه : به مقدار لازم

به نام خدا

 سلام به هاراجی های فعال  ... و کد بانو ...


ابتدا دو روز قبل باید لوبیا سفید را در داخل ظرف حاوی آب بریزیم و دو الی سه بار آب آن را عوض می کنیم تا نفخ آن گرفته شود و کاملا خیس بخورد.

 

بعد از این که لوبیا سفید ها کاملا خیس شدند پوست آن ها را جدا کرده و از وسط آن ها را به راحتی نصف می کنیم و بعد در داخل آبکشی ریخته و زیر شیر آب گرفته و تمیز می شوییم بعد در داخل ظرفی می ریزیم و آماده کنار می گذاریم.

باقلاقاتوق

 

 بعد در ادامه سبزی شوید را پاک می کنیم و در داخل ظرف پر از آبی می ریزیم سپس 15 الی 20 دقیقه صبر می کنیم تا خیس بخورند بعد آن ها را تمیز می شوییم و در داخل آبکشی ریخته تا آب آن گرفته شود سپس روی تخته آشپز خانه خیلی ریز خرد می کنیم و بعد در داخل ظرف مناسبی ریخته و آماده کنار می گذاریم.


سیر ها را در داخل ظرف پر از آی می ریزیم و به مدت 20 الی 30 دقیقه صبر می کنیم تا کاملا خیس بخورند این کار باعث می شود که پوست سیر ها راحت تر و زودتر گرفته شوند بعد پوست آن ها را می گیریم و خیلی ریز در داخل ظرف مناسبی خرد می کنیم و آماده کنار می گذاریم.


 پیاز را پوست گرفته و تمیز می شوییم سپس در داخل قابلمه مورد نظر خیلی ریز نگینی خرد می کنیم و کره را اضافه نموده و بعد قابلمه را روی حرارت با شعله متوسط می گذاریم و تفت می دهیم تا از خامی در آمده و نرم و سبک شود.


بعد از دو الی سه دقیقه سیر خرد شده را اضافه می کنیم و هم می زنیم تا مواد مخلوط شده و بوی سیر بلند شود.


حال در ادامه بعد از یک الی دو دقیقه تفت دادن سیر لوبیا سفید را اضافه می کنیم و مواد را با قاشق زیر و رو کرده و هم می زنیم.


سپس شوید خرد شده را اضافه می کنیم و مواد را مجددا با قاشق زیر و رو کرده و هم می زنیم تا شوید با سایر مواد مخلوطی خوب قاطی شود.


بعد در ادامه نمک و فلفل و زرد چوبه را اضافه نموده و چند بار خیلی با دقت مواد را هم زده و زیر و رو می کنیم تا مواد با ادویه ها خوب مخلوط شود.

 

سپس در آخر دو لیوان آب اضافه می کنیم و مواد مخلوطی را چند بار هم می زنیم و زیر و رو می کنیم بعد شعله حرارت را زیاد می کنیم تا زود به جوش بیاید وقتی شروع به جوشیدن کرد حرارت را ملایم می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا تقریبا یک ساعت نیم بجوشد تا لوبیا سفید ها کاملا مغز پخت شوند و باقلاقاتوق ما جا بیافتد.

باقلاقاتوق

 

بعد در این فاصله تخم مرغ را در داخل ظرف مناسبی با هم زن دستی خوب هم می زنیم تا زرده و سفیده تخم مرغ ها کاملا با هم مخلوط شده و خوب ترکیب شوند تا مایه روان و یک دستی درست شود.


حال در ادامه بعد از زمان مقرر که لوبیا سفید ها کاملا پخته شدند حرارت شعله را زیاد کرده و تخم مرغ زده شده را زود اضافه می کنیم و مدام دو الی سه دقیقه هم می زنیم تا خوب تخم مرغ زده شده درون باقلاقاتوق پخته شود و با سایر مواد خوب ترکیب گردد.

قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و کمی صبر می کنیم تا از حرارت آن کاسته شود بعد باقلاقاتوق خوشمزه و لذیذ را در داخل ظرف سرو می ریزیم و آن را همراه پلو دلخواه و سالاد در کنار خانواده محترم به عنوان یک وعده غذایی عالی و مقوی میل کنید.

نوش ... جان ...

 

باقلاقاتوق


در صورت تمایل اگر به بوی روغن حیوانی حساسیت ندارید اگر به جای کره به همان مقدار از روغن حیوانی استفاده کنید باقلاقاتوق خوشمزه تر و مقوی تری خواهید داشت.

آخرین آموزش ها
برترین ها